Vaš partner za razvojne projekte
4.7.2019. Mostar – Radionica  Finansiranje projekata u turizmu iz EU fondova

4.7.2019. Mostar – Radionica Finansiranje projekata u turizmu iz EU fondova

Imate ideju za razvojni projekat u turizmu?! Bavite se kulturnim ili avanturističkim turizmom?  Dolazite iz organizacije ili institucije koja je nosilac turističke ponude ili razvoja turističke destinacije u Bosni i Hercegovini? Čuli ste za EU i druge programe i fondove i pitate se kako doći do tih sredstava?

Pozivamo vas na radionicu

“Finansiranje razvoja turizma (kroz projekte) iz EU i drugih fondova”,

koja će se održati  4. i 5. jula 2019. u Mostaru (oba dana od 9 do 18 časova).

Radionica je namijenjena turističkim organizacijama, lokalnim razvojnim agencijama, opštinama, nevladinim organizacijama, privrednicima, te drugim akterima u sektoru turizma koji direktno ili indirektno učestvuju u kreiranju i razvoju turističke ponude.

Sadržaj radionice je primarno prilagođen akterima koji (imaju namjeru da) djeluju u segmentu  razvoja avanturističkog i kulturnog turizma, a čiji projekti obuhvataju elemente poput razvoja turističke ponude (proizvoda i usluga), unapređenje promocije i prodaje turističkih proizvoda i usluga, organizaciju događaja, jačanje kapaciteta aktera u sektoru turizma, unapređenje turističke infrastrukture, i druge slične aktivnosti.

Fokus radionice je na projektni menadžment u turizmu. Radionica pokriva i metodologiju razvoja turističke destinacije i složenih turističkih proizvoda, i projektnu metodologiju pripreme projekata za traženje grantova za razvojne projekte u turizmu iz EU i drugih fondova, sa adresiranjem kako potencijalnih izvora finansiranja za turizam tako i specifičnosti projekata u ovom sektoru.

Drugi dan radionice je visoko individualiziran i uglavnom ostavljen za rad na konkretnim projektnim idejama i individualnim projektima, te odgovorima na individualna pitanja učesnika, kako vezano za projekte tako i za razvoj turizma.

Radionica obuhvata:

  • Izvori finansiranja razvojnih projekata u turizmu u BiH;
  • Metodološki pristup razvojnim projektima u turizmu – projekti razvoja turističke destinacije i složenih turističkih proizvoda;
  • Neophodne pripremne radnje za planiranje razvojnih projekata u turizmu;
  • Metodologija pripreme projekta na primjerima projekata u turizmu;
  • Razrada koncepta projekata učesnika radionice.

Obuku drži Milena Ljubičić direktorica agencije Stratega, diplomirani menadžer turizma i profesionalni projekt menadžer sa 18 godina radnog iskustva, preko 50 uspješno realizovanih projekata i preko 150 realizovanih obuka iz projektnog menadžmenta.

Cijena  učešća za radionicu iznosi 150,00 KM i uključuje:

  • Dvodnevnu radionicu;
  • Priručnik za pripremu prijedloga projekata i izvore finansiranja razvojnih projekata u turizmu u BiH;
  • Studije slučaja i primjere uspiješnih prijedloga projekata;
  • 20% popusta na jednu od usluga agencije Stratega: priprema prijedloga projekta, izrada strategije namicanja sredstava, evaluaciju postojeće aplikacije ili preporuke za unapređenje prijedloga projekta;

Detaljniju preliminarnu agendu možete preuzeti ovdje.

Rok za prijave  je 1.7.2019.

Za prijavu učešća molimo vas da popunite obrazac na linku i pošaljete na info@agencijastratega.com, te ćemo vam dostaviti instrukcije za plaćanje i kontaktirati vas u svrhu pripreme za radionicu.

S obzirom na individualizirani pristup, radionica se radi u malim grupama od 10 do 15 učesnika, te je broj mjesta ograničen.

Za bilo kakva dodatna pitanja možete da nas kontakirate putem gore navedenog email-a ili telefona 065 983 071, kontakt osoba Sabina Pletikosa.