Vaš partner za razvojne projekte
Podrška za razvoj prekograničnih turističkih proizvoda

Podrška za razvoj prekograničnih turističkih proizvoda

SWG RRD (Standing Working Group for Regional Rural Development in South Eastern Europe) objavila je poziv za podnošenje prijedloga za podršku razvoju i promociji prekograničnih turističkih proizvoda na Zapadnom Balkanu.

Poziv se odnosi na podršku za izgradnju kapaciteta u ekoturizmu, ruralnom truizmu i avanturističkom turizmu, kroz jačanje saradnje između aktera u turizmu u prekorganičnom području, te kroz izgradnju kapaciteta aktera da zadovolje potrebe ciljanog tržišta i primjenu marketinškog pristupa dolazećem turizmu.

Predviđena podrška podrazumjeva mogućnost ućešća u dvije radionice za razvoj prekograničnih turistički tura, specijalizovane obuke za 5 do 7 odabranih grupa partnera koji su realizatori tura i marketinšku podršku u vidu brendiranja, online promocije i učešća na relevatnim turističkim sajmovima u Evropi putem zajedničkog štanda.

Za učešće u programu se mogu prijaviti isključivo partnerstva, koja čini minimum 3 partnera iz minimalno 2 zemlje, od kojih minimalno jedan treba da bude turoperator. Partneri mogu da budu iz Bosne i Hercegovie, Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije,Kosova i Albanije. Poziv je otvorena za subjekte iz privatnog, javnog i civilnog sektora, poželjno sa prethodnim iskustvom u razvoju i implementaciji eko, ruralnih i avanturističkih turističkih proizvoda.

Poziv je otvoren do 22.12.2020.

Više informacija i dokumentaciju možete pronaći na linku.

Pozvi je raspisan u okviru projekta Podrška razvoju dolazećeg turizmu u prekograničnom ruralnom području na Zapadnom Balkanu koji sprovodi SWG RRD, a sufinansira USAID EDGE Projekat.

Please follow and like us:
LinkedIn
LinkedIn
Share