Vaš partner za razvojne projekte
Poziv na radionicu  Finansiranje razvoja turizma iz EU i drugih fondova

Poziv na radionicu Finansiranje razvoja turizma iz EU i drugih fondova

Stratega d.o.o. vas poziva na radionicu: “Finansiranje razvoja turizma (kroz projekte) iz EU i drugih fondova”, koja će se održati 13. i 14. juna 2019. u Banjoj Luci.

Radionica je namijenjena turističkim organizacijama, lokalnim razvojnim agencijama, opštinama, nevladinim organizacijama, te drugim akterima u sektoru turizma koji direktno ili indirektno učestvuju u kreiranju i razvoju turističke ponude.

Sadržaj radionice je primarno prilagođen akterima koji (imaju namjeru da) rade na razvoju avanturističkog i kulturnog turizma, a čiji projekti obuhvataju elemente poput razvoja turističke ponude (proizvoda i usluga), unapređenje promocije i prodaje turističkih proizvoda i usluga, organizaciju događaja, jačanje kapaciteta aktera u sektoru turizma, unapređenje turističke infrastrukture, i druge slične aktivnosti.

Radionica obuhvata:

  • Izvori finansiranja razvojnih projekata u turizmu u BiH;
  • Metodološki pristup razvojnim projektima u turizmu – projekti razvoja turističke destinacije i složenih turističkih proizvoda;
  • Neophodne pripremne radnje za planiranje razvojnih projekata u turizmu;
  • Metodologija pripreme projekta na primjerima projekata u turizmu;
  • Razrada koncepta projekata učesnika radionice.

Cijena  učešća na radionici iznosi 150,00 KM po učesniku.

U cijenu učešća uključeni su: dvodnevna radionica, materijali sa radionice i priručnik za finansiranje i pripremu projekata u turizmu.

Program radionice možete da preuzmete na linku.

A obrazac za prijavu učešća, koji nam možete poslati na info@agencijastratega.com,  najkasnije do 11.06.2019., možete da preuzmete ovdje.